Најдобриот гулаш што некогаш сум го јадела…Овој рецепт ги засени сите други…
Имаме нов рецепт за гулаш со јунешко месо кој го испробавме и излезе одличен, но за сите оние кои не сакаат да го менуваат рецептот кој беше прогласен за најдобар од читателите на НМД, ќе можете да го прочитате подолу, под првиот рецепт.
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ (рецепт 1):
600 г јунешки бут,
2 главици кромид,
3 чешниња лук,
сол и црн пипер по вкус,
1 лажица сув зачин (вегета),
1/2 лажичка мелена црвена зачинска пиперка,
500 мл пасиран домат,
1.5 литар вода,
ловоров лист,
магдонос,
1 лажица лебни трошки (презла)
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ (втор рецепт):
1,5 кг јунешко месо,
1 кг кромид,
4 чешниња лук,
2 моркови,
сол,
црн пипер и
зачини по ваш вкус.
ПОСТАПКА:
Овој гулаш е најдобриот што сум го јадела, а рецептот ги засени другите