Потребни состојки за бисквит:
4 јајца
4 лажици брашно
3 лажици шеќер
1 прашок за печиво
2 лажици какао
3 лажици масло
За крем:
2 пудинзи од ванила
600 мл млеко
10 лажици шеќер
10 лажици путер/маргарин
250 г гмечена банана
Постапка:
Жолчките изматете ги со шеќер, масло, брашно, прашок за печиво и какао во прав. Направете снег од белки, па спојте ги со смеса од жолчки и печете околу 25 минути на 180 ºC.
Кога бисквитот е готов прелијте го со 150 г и вода (претходно зовриено и растопено).
За крем: сварете го пудингот во 500 мл млеко со 4 лажици шеќер. Оставете да излади, а за тоа време изматете путер со 4 лажици шеќер во прав и банана.
Кремот прелијте го преку бисквит, а преку кремот прелијте чоколадна глазура од 100 г чоколадо, 1 лажица шеќер и 50 г путер.