Ако имате 2 јајца, млеко и чоколадо, направете го НАЈМЕКИОТ КОЛАЧ НА СВЕТОТ…
Се топи во уста, брзо и лесно се подготвува, колач за секој ден…
Еве еден едноставен, брз и неверојатно мек рецепт за чоколаден колач со 2 јајца, млеко и чоколадо, кој се топи во уста и е совршен за секој ден.
Овој колач е познат како „Чоколаден облак“ или „Француски фондант“, адаптиран за лесна подготовка.
Рецепт за НАЈМЕКИОТ ЧОКОЛАДЕН КОЛАЧ
Време на подготовка: 10 минути
Време на печење: 30 минути
Количина: 12-18 порции
Еве што ви е потребно:
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
2 јајца
1 прстофат сол
8 г ванилин шеќер
100 г шеќер
60 мл масло
70 мл млеко
140 г брашно
7 г прашок за печиво
За фил:
1 лажица какао во прав
50 г шеќер
1 лажица инстант кафе
200 мл млеко
100 г црно чоколадо
30 г путер
И уште:
1 лажичка скроб/нишесте/густин + малку вода
НМД.мк
ПОСТАПКАТА опишана во детали можете да ја прочитате ОВДЕ:
Деталите од постапката можете да ги погледнете во видеото ОВДЕ.