Вкусот ќе ве освои по првиот залак!
Потребни состојки:
450 г јагоди
160 г шеќер
150 г меко брашно
3 јајца
Постапка:
Јајцата цели иматете ги со миксер заедно со шеќерот. Миксајте околу 2 минути додека да добиете мазна смеса.
Потоа со лажица додадете просеано брашно и на крај додадете уште 450 г свежи јагоди исечени на помали парчиња (колку поситно, толку поубав ќе излезе колачот, а јас малку покрупно ги сечев и пак убаво излезе).
Смесата излејте ја во намастен калап за торти и печете во загреана рерна: првите 5 минути на 200 степени, а потоа намалете на 175 степени и печете уште 30 минути или додека колачот да биде готов (проверете со чепкалка).
Колачот е превкусен!