ЌЕ ГО ОБОЖАВАТЕ ОВОЈ РЕЦЕПТ…Ослич од рерна…Најлесна и највкусна подготовка…5 рецепти

ЌЕ ГО ОБОЖАВАТЕ ОВОЈ РЕЦЕПТ…Ослич од рерна…Најлесна и највкусна подготовка…

Конечно најдов начин да го подготвам осличот онака како што јас го сакам – сочен однатре, крцкав однадвор, а не е пржен во длабоко масло. Еве што ви е потребно:

РЕЦЕПТ 1ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

1 кг замрзнат ослиќ,
120 мл масло,
1,5 лажички сол,
1 лажичка вегета (сув зачин),
100 г пченично брашно,
1 лажица црвена зачинска пиперка,
1/2 лажичка лута пиперка,
1 лажичка зачини за сувлаки (по избор).

ПОСТАПКАТА опишана во детали можете да ја прочитате ОВДЕ:

ЌЕ ГО ОБОЖАВАТЕ ОВОЈ РЕЦЕПТ: Ослич од рерна, најлесна подготовка на риба за ручек

РЕЦЕПТ 2 – ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

1 кг замрзнат ослич
120 мл масло
2 лажички сол
1 лажичка сув зачин
70 г пченкарно брашно
1 лажичка црвен пипер во прав

ОСЛИЧ ОД РЕРНА на нов начин…Фантастично јадење за љубителите на здрава и вкусна риба!

РЕЦЕПТ 3 – ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

1 кг смрзнат, исчистен и посолен ослич
3 чешниња лук
масло, црн пипер, сув зачин, толчена црвена лута и слатка пиперка
200 г брашно (бело, пченично)
200 г пченкарно брашно
200 г палента

ОСЛИЧ ОД РЕРНА ВО МАРИНАДА…Сочен и многу вкусен ручек, а 1 состојка му дава посебен шмек…

РЕЦЕПТ 4 – ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

ослич риба,
1/2 лажичка сол,
1/2 лажичка лук во прав,
мешавина од суви зачини (вегета, италијанска мешавина..),
1/2 лажичка црн пипер,
1 лажичка црвена зачинска пиперка,
30 мл масло,
2-3 главици кромид.

Печен ослич: Мајка ми и свекрва ми го печат врз ситно сечкан кромид, во ова е тајната за најубав ручек со риба

РЕЦЕПТ 5 – ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

Ослич риба, сол, пченкарно брашно, слатка зачинска пиперка. По желба и по вкус може да додадете и лута зинска пиперка, зачин за суфлаки или специјален сув зачин за риба, или пак билки и зачини по сопствен избор.

ОСЛИЧ ОД РЕРНА: Сочен однатре, крцкав однадвор, а не е пржен во длабоко масло