Дома Тагови тушт

Таг: тушт

АКО ГО ВИДИТЕ ОВОЈ ПЛЕВЕЛ ВО ДВОР, НИКАКО НЕ ГО КОРНЕТЕ:...

Тушт или толчник (Portulaca oleracea) како што многумина го знаат, а најраспространета плевелна билка во светот, која има налегнати црвенкасти стебленца и дебели, меснати...

Расте во нашите дворови, ја заобиколуваме, ја газиме…затоа што не сме...

Ја користеле во Антички Египет, се одгледувала во Кина и Индија повеќе од еден милениум, а Французите од неа прават разни традиционални јадења и...

Толчникот е суперздрава билка која неправедно ја третираат како плевел, лекува...

Толчникот е познат плевел кој расте по градините. Но, она што повеќето луѓе не го знаат е дека е фантастичен антиоксиданс и дека ја...