Дома Тагови тинктура од латинка

Таг: тинктура од латинка

Од сите цвеќиња што ги имате, Драгољуб е најкорисната – ако...

Оние што еднаш ја одгледувале оваа билка, позната како Драгољуб или Лази Бубе/ Латинче, одново и одново и си ја засадуваат секоја наредна година...

Лази бубе: Најсилниот природен антибиотик за бели дробови, бубрези, црн дроб...

Во народната медицина, растението драгољуб (лази бубе) е многу лековита билка. Познат е нејзиниот ефект за полесно искашлување на слузта и исфрлање на вишокот...

ЛАЗИ БУБЕ: најсилен антибиотик, за кожа, опаѓање на коса, за рак,...

Оваа билка порано многу се користела во исхраната, но во последно време е подзаборавена, иако е многу похранлива од компирот. Кај народот најчесто се...