Дома Тагови погача-леб

Таг: погача-леб

МАКЕДОНСКА ПИТА – ТОПЕНИЦА: Ред бело-ред жолто тесто, да го сочуваме...

Нашите баби редовно месеа тесто и беа вистински мајсторки во кујната. Правеа пити од тегнати или cyкани кори, зелници, мазници, сеченици, топеници... Се чини...