Дома Тагови отров

Таг: отров

На бебињата НЕ СМЕЕТЕ да им давате МЕД затоа што е...

Clostridium botulinum е бактерија која ја произведува еден од најсмртоносните (според некои извори и најтоксичен) отров на светот – Ботулински токсин, а позната е...

Колкав е рокот на намирниците откако ќе ги отворите: ОВА мора...

Отворените кикирики смеат да стојат најмногу 30 дена. После тоа во нив се развива опасната габа Aspergillus flavus која го произведува еден од најопасните...

ДОБРО ПОГЛЕДНЕТЕ: 3 состојки на етикетата откриваат дали ШАМПОНОТ е...

Некои шампони може да содржат состојки кои се опасни по здравјето.   Затоа е најпаметно е добро да ја прочитате етикетата на шампонот: СУЛФАТИ   Оваа состојка придонесува за...