Дома Тагови митровденска задушница

Таг: митровденска задушница

УТРЕ Е ЗАДУШНИЦА: Да се помолиме и да споделиме милостина

Православните христијани утре ја одбележуваат Митровденската задушница во знак на сеќавање на по-чинатите. Црквата пропишала посебни денови – задушници, четирипати годишно, кога верниците се...

Денес е задушница – спомен за починатите!

Православните христијани денеска ја одбележуваат Митровденската задушница во знак на сеќавање на починатите. Црквата пропишала посебни денови – задушници, четирипати годишно, кога верниците се молат...

Утре е Митровденска задушница – Да се помолиме за мир и...

Никогаш не умираат оние кои живеат во срцата на саканите. Да се помолиме за нашите сакани кои заминаа о нема да се вратат... За...