Дома Тагови Лази бубе

Таг: Лази бубе

Од сите цвеќиња што ги имате, Драгољуб е најкорисната – ако...

Оние што еднаш ја одгледувале оваа билка, позната како Драгољуб или Лази Бубе/ Латинче, одново и одново и си ја засадуваат секоја наредна година...

ЛАЗИ БУБЕ: Еве зошто треба да го засадите оваа година

Во народната медицина, растението лази бубе, на нашите простори познато како драгољуб или латинче, е многу лековита билка. Познат е нејзиниот ефект за полесно...

ЧАЈ И ТИНКТУРА ОД ЛАТИНЧЕ: Природен експекторанс за белите дробови и...

Во народната медицина, Латинката (Лази Бубе) е многу лековито растение. Нејзиниот ефект е познат по олеснување на искашлување на слуз и исфрлање на вишокот...

Од сите цвеќиња што ги имате во градината, Драгољуб е најкорисното...

Оние кои еднаш го одгледувале ова цвеќе во својата градина или во саксија на тераса, секоја наредна година повторно со садат, бидејќи ја знаат...

Лази бубе: Најсилниот природен антибиотик за бели дробови, бубрези, црн дроб...

Во народната медицина, растението драгољуб (лази бубе) е многу лековита билка. Познат е нејзиниот ефект за полесно искашлување на слузта и исфрлање на вишокот...

Драгољуб (Латинче, лази бубе) – тинктура за чистење на белите дробови

Во народната медицина Драгољуб се користи за болести на бубрези, уринарни патишта, болести на косата и темето на главата, црниот дроб и жолчката... Направете...

ЛАЗИ БУБЕ: најсилен антибиотик, за кожа, опаѓање на коса, за рак,...

Оваа билка порано многу се користела во исхраната, но во последно време е подзаборавена, иако е многу похранлива од компирот. Кај народот најчесто се...