Дома Тагови иванско цвеќе

Таг: иванско цвеќе

Најдобриот природен лек за штитна жлезда

Штитната (тироидна) жлезда има многу важна и сложена функција во нашиот организам, а тука спаѓа и: -одржувањето на нормалниот метаболизам на сите клетки, -правилна апсорпција на...

Медоносното Иванско цвеќе е многу лековито за црн дроб, бубрези, штитна...

За медоносната билка со ситни жолти цветчиња, позната како Иванско цвеќе (lat. Galium verum) ни пишува билкарот Мартин Најдовски. Повеќе за билката и рецептите...

Иванско цвеќе: рецепти за лекување на црн дроб, псоријаза и воспаление...

„Иванско цвеќе“ има долга традиција во народната медицина за јакнење и чистење на црниот дроб. Ова веројатно е поврзано со средновековната теорија според која...