Дома Тагови Иванденски венец

Таг: Иванденски венец

УТРЕ Е ГОЛЕМ ПРАЗНИК, ДЕН со магиска моќ, a вечерва направете...

Утре е голем празник, се слави е Раѓањето на св. Јован Крстител – Иванден. На свети Јован Крстител црквата му посвети неколку празници, и тоа...

ИВАНДЕН Е ГОЛЕМ ПРАЗНИК: Сонцето трипати застанува, а жените се протнуваат...

Еве зошто е важно на овој голем празник да се исплете венец со цвеќиња. Според народните обичаи, овој ден е магичен и може да...

БУТИК ЗА ДЕЦА "ЈАКОВ"