Дома Тагови инконтиненција

Таг: инконтиненција

Штом станете наутро, направете го ова кога првпат ќе одите во...

Честото мокрење кое се случува подеднакво и кај мажи и кај жени може да биде олеснето и намалено ако секое утро го примените советот...

ТОА НЕ Е СРАМОТА: Јавете се на доктор, следете ги симптомите...

Неможноста да се контролира мокрењето (инконтиненција), што се манифестира во опсег од повремено „испуштање“ од неколку капки до целосна неможност да се задржи урината,...

Д-р Илиев: Спуштена бешика е проблем за кој има решение

Мочниот меур е сместен во малата карлица и кај жените лежи на предниот дел на ваги-ната. Оваа потпора со тек на времето може да...

Жените не треба повеќе да се срамат – постои безболен третман...

Современ пристап во третманот на уринарната инконтиненција и мускулите на карличното дно: Уринарната инктонтиненција претставува неспособност за контролирање на мочниот меур односно неспособност за...

Кегелови вежби за подобра контрола на мочниот меур

Сигурно некогаш во животот сте слушнале или прочитале за Кегеловите вежби. За сите дами кои досега не се запознале со нивното ефикасно делување: Изумителот на...

Инконтиненција: проблем за кој жените се срамат да зборуваат

Инконтиненција е неможност за задржување на мокрачата односно неволно испуштање на урината од мочниот меур. Тоа е чест проблем, а во Америка дури повеќе...

БУТИК ЗА ДЕЦА "ЈАКОВ"