Дома Тагови голтање

Таг: голтање

Бронхопулмонална дисплазија кај деца – хронично белодробно заболување

Бронхопулмоналната дисплазија БДП е хронично белодробно заболување кое настанува поради нарушен пулмонален и васкуларен развој. Ги афектира предвремено родените бебиња со ниска родилна тежина,...