Дома Тагови дренки

Таг: дренки

Ликер од дренки – Домашна овошна ракија, освен што содржи витамини...

Ова е многу вкусен напиток од дренки – ликер од дренки кој се приготвува со ракија или водка. Ликерот е благ алкохолен пијалак со...

Дренка: џем, сок и чај – лековита билка од кора до...

Според народната поговорка, за човек со добро здравје се вели дека е здрав како дрен. Таа споредба не е случајна, бидејќи самото дрво е многу...

Не ги заборавајте есенските самоникнати плодови од кои нашите баби правеа...

Чувањето и зачувувањето на храната бил проблем и предизвик за луѓето уште од праисторијата. Затоа што некогаш зимата била време кога тешко се доаѓало...