Дома Тагови дисплазија

Таг: дисплазија

Бронхопулмонална дисплазија кај деца – хронично белодробно заболување

Бронхопулмоналната дисплазија БДП е хронично белодробно заболување кое настанува поради нарушен пулмонален и васкуларен развој. Ги афектира предвремено родените бебиња со ниска родилна тежина,...