Дома Тагови чај од овчарска торбичка

Таг: чај од овчарска торбичка

Овчарска торбичка: Ја газиме, прескокнуваме, ја кинеме а не знаеме колку...

ОВЧАРСКА ТОРБИЧКА – Capsella Bursa-Pastoris (Русомача, „ме сака-не ме сака“, Бабини гниди, Моминска трева). Овчарската торбичка е едногодишно или двегодишно растение, со исправено, слабо разгрането...

Го враќа видот и ги јакне очите – овој лек е...

Овчарска торбичка е билка која уште ја нарекуваат чувар на видот и веќе со векови наназад се употребувала за јакнење на очите, односно за...

Ја газиме, прескокнуваме, ја кинеме а не знаеме колку многу е...

ОВЧАРСКА ТОРБИЧКА – Capsella Bursa-Pastoris (Русомача, ме сака-не ме сака, Бабини гниди, Моминска трева) Овчарската торбичка е едногодишно или двегодишно растение, со исправено, слабо разгрането...