Дома Тагови Богородичен пост

Таг: Богородичен пост

ЗАПОЧНА БОГOPOДИЧНИОТ ПOCT: Оваа важна работа не ја знаат голем број...

Денес, 14-ти август, православните верници го започнуваат Великиот пост, еден од четирите големи пости во годината. Постот на Пресвета Богородица секогаш започнува на 14-ти август,...

Еве зошто БОГОРОДИЧНИОТ ПОСТ е најважен за жените – почнува во...

Годината на секој православен христијанин ја одбележуваат 4 големи поста: велигденскиот, божиќниот, постот на светите апостоли и богородичниот. Во недела почнува богородичниот кој е...

ЗАПОЧНА БОГОРОДИЧНИОТ ПОСТ: Вака се пости за големиот православен празник

ЗАПОЧНА БОГОРОДИЧНИОТ ПОСТ: Вака се пости за големиот православен празник. Денес, 14-ти август, православните верници го започнуваат Великиот пост, еден од четирите големи пости...

Богородичниот пост е многу важен за жените, еве зошто

Богородичните пости се релативно кратки и траат 14 дена и му претходат на големиот празник „Велика Богородица“ или Успение на Пресвета Богородица. Во сабота,...