Дома Тагови Александар Невски

Таг: Александар Невски

Денес се празнува Свети Александар Невски: Ако имате некој болен во...

Александар Невски бил голем руски кнез, син на принцот Јарослав и светец на руската православна црква. Иако е руски светец, Александар Невски станал симбол...