Дома Тагови аерозагадување

Таг: аерозагадување

Заштитете се од загаден воздух ако не сакате да заболите од...

Пишува: Прим. Д-р Соња Петровска, Специјалист по педијатрија во Клиничка болница Жан Митрев Аерозагадувањето е еден од најважните, променливи ризици врз здравјето, воопшто. Аерозагадувањето е...

Изложувањето на аерозагадување кај деца е поврзано со ризик од појава...

Пренаталното изложување на аерозагадување се поврзува со визинг и астма во раното детство ПИШУВА: Прим. д-р Соња Петровска педијатар-пулмоалерголог Изложување на аерозагадување кај деца, е поврзано...

Алармантно: Децата ни се затруени како да работат во индустрија за...

Од ланското тестирање на Медицинскиот факултет во Скопје: На Медицинскиот факултет редовно се врши експеримент со кој студентите  научуваат да прават разлика помеѓу пушачи и...

Д-р Митов за загадувањето: Професор од Харвард може да го реши...

Д-р Александар Митов е магистер по јавно здравје и влијанија на животната средина врз здравјето. Дипломира медицина на Медицинскиот факултет во Скопје како првенец на...