Сипете јајца врз тиквичките и ќе го добиете највкусното јадење…Овој рецепт ми е право богатство…Брзо и вкусно, прсти да излижеш…Еве што ви е потребно:

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

3 јајца
3 лажици кисела павлака
1 кг тиквички
1 китка копар или магдонос
1 главица кромид
2 чешниња лук
1 морков
200 г печурки
1 црвена и 1 жолта пиперка
босилек, сол, црн пипер
100 г рендан кашкавал

ПОСТАПКА:

1.Во подлабок сад изматете ги јајцата со прстофат сол, кисела павлака и ситно сечкан копар.

2.Тиквичките исечете ги на плочки, посолете ги и оставете ги 10 минути.

3.На малку масло запржете го ситно сечканиот кромид, додајте рендан лук, рендан или ситно сечкан морков, сечкани пиперки, печурки и сето заедно динстајте го додека да омекне. Зачинете со сол, црн пипер и босилек.

3.Тиквичките истискајте ги низ раце од вишокот сок и помешајте ги со динстаниот зеленчук.

4.Големиот плех намастете го со масло и рамномерно распоредете го зеленчукот во тенок слој. Одозгора истурете ги изматените јајца.

5.Посипете рендан кашкавал и печете во загреана рерна на 180 степени, 30 минути. Постапката погледнете ја ОВДЕ.