СЕЛСКА ПИТА на најлесен начин…Без тегнење кори, многу едноставно и лесно, а превкусно! Вкусно гурманско задоволство што ги буди сите сетила!
Секој што еднаш ќе направи ваква пита, секогаш ќе ја посака повторно. Еве што ви е потребно:
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
150 мл топла вода
100 мл масло
1 јајце + 2 белки
1 лажичка шеќер
30 г квасец
2 лажички сол
300-350 г брашно
ФИЛ:
млади кромитчиња или праз
250 г кашкавал
200 г фета сирење
2 жолчки
Се пече во загреана рерна на 200 степени 15 минути и потоа на 160 степени уште 10 минути.
Деталите од постапката можете да ги погледнете во видеото ОВДЕ:
https://youtu.be/42mUtUwcRRQ?si=0b6knEtVkGPJg9Hu