Рецепт за совршени домашни ќебапи, сочни и многу повкусни од ќебапчилница…Еве што ви е потребно:
РЕЦЕПТ 1 – ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
500 г мелено месо (одберете какво сакате, но најдобро е да биде мешано, да не е ниту премногу масно, ни премногу посно),
5 чешниња лук,
2 лажички сода бикарбона,
сол и малку повеќе црн пипер, по желба,
100 мл газирана вода
РЕЦЕПТ 2 – ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
1 кг јунешко мелено месо,
2 главици кромид
1 лажичка сув зеленчуков зачин (вегета),
1 лажичка сол,
1 лажичка црн пипер,
1 лажичка сода бикарбона,
1 лажичка буковец (снегулки од лута пиперка),
1 рака свеж магдонос,
80 мл газирана вода,
100 г брашно.
ПОСТАПКАТА детално опишана за двата рецепти можете да ја прочитате ОВДЕ:
Рецепт за совршени ќебапи – излегуваат сочни, вака ги правам со години
Видеото за вториот рецепт можете да го погледнете ОВДЕ: