РЕБРА ПЕЧЕНИ ВО ЗЕЛКА…Неодоливо сочно и вкусно јадење, подобро од сарма…

Неодоливиот вкус и сочноста ја добиваат токму од зелката во која се пече. Гостите ќе уживаат во секој залак, а вие нема да се уморите ниту да потрошите многу време околу подготовките.

Ако не го сметате времето за маринирање и времето за печење, приближно ќе ви бидат потребни само 10 минути подготовка. Еве што ви е потребно:

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

1,5 кг свински ребра (може и јагнешки или телешки),
4 големи главици кромид,
1,5 лажичка мелен коријандер,
2 лажички сол,
1 лажичка мелен црн пипер,
1,5 супена лажица балсамико,
2 полни супени лажици мајонез,
2 супени лажици маслиново масло,
1 главица зелка

ЗА ПРИЛОГ:

5 компири,
1 мала лажичка сол,
1 мала лажичка сода бикарбона,
3 свежи млади гранчиња рузмарин,
80 мл маслиново масло,
3-4 чешниња лук

ПОСТАПКАТА опишана во детали можете да ја прочитате ОВДЕ:

РЕБРА ПЕЧЕНИ ВО ЗЕЛКА: Неодоливо сочно и вкусно месо, подобро дури и од сарма

Видеото погледнете го ОВДЕ.

https://www.youtube.com/watch?v=IIb7dgC3Wp4