Home печено месо ОВА НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ОДБИЕТЕ НИТУ КОГА СТЕ СИТИ…Кога ќе го...

ОВА НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ОДБИЕТЕ НИТУ КОГА СТЕ СИТИ…Кога ќе го ставите месото во кеса тоа е меко и се топи во уста…ЦАРСКО МЕСО

ОВА НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ОДБИЕТЕ НИТУ КОГА СТЕ СИТИ…Кога ќе го ставите месото во кеса тоа е меко и се топи во уста…ЦАРСКО МЕСО…

„Здраво драги пријатели. Ајде да споделиме уште еден одличен рецепт“, Валентина Мешковиќ. Еве што ви е потребно:

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

1.8 кг свинско месо
За маринада:
свеж магдонос,
1 пиперка,
3 чешниња лук,
слатка и зачинска црвена пиперка во прав,
сол, сенф, црн пипер, 50 мл масло.

ПОСТАПКА:

Месото исчистете го и избришете го со хартиена салветка од вишокот влага, па исечете го. Оставете го месото со маринадата да отстои најмалку 4 часа во кеса во фрижидер.

Завиткајте го месото во хартија за печење, а потоа во алуминиумска фолија и печете го без отворање на 200 степени 1 час.

Додајте зеленчук, отворете го месото и печете уште 45 минути до 1 час со повремено вртење. Постапката погледнете ја ОВДЕ.