Ова е рецепт за домашен еурокрем кој многу лесно се приготвува, а многу е вкусен. Пробајте па јавете ни како ви излегло и дали ви се допаѓа.

Потребни состојки:

150 мл вода

300 г шеќер

2 ванилин шеќер

200 г путер

200 г млеко во прав

100 г чоколадо

100 г бело чоколадо

Постапка:

Во еден сад ставете вода, шеќер и ванилин шеќер. Ставете на оган и загревајте додека да се растопи шеќерот. Додадете бело чоколадо и мешајте додека и тоа да се растопи.

Штом провари, тргнете од од оган и оставете да излади. Потоа додадете ги путерот и млекото во прав. Добро измешајте па поделете на два дела.

На пареа растопете го темното чоколадо дода идете го во едниот дел, а во вториот додадете растопено бело чоколадо.

Во тегла додавајте темна па бела смеса или истовремено двете смеси и затворете ја теглата.