Брз и вкусен бурек од готови кори
Овој рецепт за бурек со готови кори е совршен избор за оние кои сакаат да подготват вкусно јадење без многу труд.
Со едноставна подготовка и внимателно одбрани состојки, резултатот е бурек-банички кој по вкус може да се спореди со најдобрите пекарски специјалитети.
Оваа верзија е практична и идеална за секоја прилика, дури и кога времето е ограничено, пишува НМД. Еве што ви е потребно:
Потребни состојки:
– 500 г готови кори
– 600 г месо по избор (пилешко, говедско или друго)
– 1 главица кромид (по желба)
– сув зачин, сол и бибер по вкус
– НМД
Смеса за премачкување:
– 500 мл газирана минерална вода
– 200 мл масло
– 2 чаши брашно (чаша од 200 мл)
– 0,5 лажичка сол
– 0,5 лажичка прашок за печиво
Напомена:
Од пакување со 17 кори, 5 кори се сечат на ленти, а останатите се користат за правење банички.
Од наведената количина се добиваат околу 12 банички, иако во плехот може да се сместат 10, во зависност од големината. Количината на смесата и месото е доволна за едно пакување кори.
ПОСТАПКАТА опишана детално преку фотографии и видео прилог можете да ја погледнете ОВДЕ:
БУРЕК СО КУПЕЧКИ КОРИ ПОДОБАР ОД БУРЕКЧИЛНИЦА…Сочувајте го овој рецепт…Брза и едноставна подготовка…












