Дома Тагови вагус

Таг: вагус

Повлечете линија на овој дел: еве што ќе се случи

Нepвот вагyc или нepвот „скитник“ како што се нарекува, е најдолгиот нepв во човековото тело кој започнува од мозокот и се движи до стомакот....