Рецепт за крофни по кој трагаат дури и професионалните готвачи…Вкусни, меки, воздушести…

Никој не може да им одолее! Крофните се омиленото печиво кое е заеднички и за децата и за возрасните. Меки и мирисни, посипани со шеќер во прав кој ви се лепи околу устата и носот додека уживате во вкусот…

Овој рецепт е еден од најдобрите кој постои за крофни кои се пржат во масло, а тестото за нивно приготвување содржи квасец, што значи дека треба да стасува.

Но трпението се исплати, затоа што потоа ги добивате овие прекрасни, воздушести „топки”.

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

400 мл млако млеко,
1 коцка свеж квасец (40 г),
1 лажица шеќер,
2 јајца,
50 мл масло,
700 г меко брашно,
1 лажица сол,
масло за пржење,
50 г шеќер во прав за посипување одозгора.

По желба: еурокрем, џем, пудинг или нешто по ваш вкус за филување.

ПОСТАПКА:

Ви го откриваме овој рецепт за крофни, за кој и професионалните готвачи би ви завидувале

„КРОФНОМАHИЈА“…Сите ги прават крофните по рецептот на Адриана…Растат големи, шупливи и формираат прстен…Највкусни од сите досега…Рецептот прочитајте го ОВДЕ:

„КРОФНОМАHИЈА“…Сите ги прават крофните по рецептот на Адриана…Растат големи, шупливи и формираат прстен…Највкусни од сите досега…