„За 5 минути ја замесувам смесата, а потоа ги печам соленките и ги послужувам наместо фурнаринки“

Веќе долг период не месам лепчиња-фурнаринки за гостите кога ќе дојдат на гости, туку ги правам овие вкусни соленки кои ги послужувам со супа, салата и месо, а совршени се и како грицки со чај. Исто така, децата често ги сакаат за појадок, па дури повеќе од питите или домашниот леб. Главната состојка која овие … Continue reading „За 5 минути ја замесувам смесата, а потоа ги печам соленките и ги послужувам наместо фурнаринки“