6 симптоми дека имате тромб – ова може да ви го спаси животот!

Многу е лошо за здравјето кога тромбови се создаваат во крвните садови, бидејќи тогаш на организмот му е загрозен животот. Може да дојде до срцев застој, мозочен удар, емболија и други опасни медицински состојби. Крвта во нормални околности се движи низ нашето тело и ги снабдува клетките со потребните хранливи материи, а важно е овој … Continue reading 6 симптоми дека имате тромб – ова може да ви го спаси животот!