Во фрижидер ставила кора од банана: Решила проблем што ја мачел цел живот!

За голем број луѓе главоболката е потешкотија со која се соочуваат секојдневно. Иако за оваа болка постојат бројни лекови, сепак постои еден едноставен, а кој секако го имате дома.

Потребна ви е само една банана, а ви го пренесуваме искуството на една очајна жена.

“Почувствував силна главоболка која којзнае по кој пат ме разбуди и не сакав веќе да се трујам со лекови кои не ми помагаат и само ми го иритираат желудникот.

Се сетив на советот што ми го даде сосетката претходниот ден: да пробам еден трик со банана.

Ја изедов целата банана, а кората не ја фрлив, туку ја оставив во фрижидер да излади.

После 15-тина минути ја извадив кората, легнав во кревет, удобно се сместив на перница а кората ја поставив на челото.

Кората ми го излади челото, почувствував дека ми се зголеми осетот а пулсирањето полека ми се успори.

Толку ме опушти оваа постапка што главата престана да ме боли и конечно заспав. Сакав да го споделам ова мое искуство со вас, па можеби ќе му помогне и на некој друг со ваков проблем.”

ВАШИ КОМЕНТАРИ:

Коментар на Љубе Ванда: ”ISTO PRI GLAVOBOLKI POMAGA I SVEZ KOMPIR ISECEN NA KRUGOVI , KOI SO MARAMA SE ZACVRSTUVAAT NA CELOTO I ZA KRATKO VREME SE ZASPIVA , A GLAVOBOLKATA ISCEZNUVA.”

Loading...