Дома Тагови поврзаност на забите со органите

Таг: поврзаност на забите со органите

Секој заб ви најавува проблем со некој орган – еве како...

Забите се цврсти структури, сместени во забни јамички (алвеоли) на горната и долната вилица од устата. Во дигестијата учествуваат со механичкото ситнење на храната,...