Дома Тагови песто од босилек

Таг: песто од босилек

БОСИЛЕК: Зошто треба секоја куќа да има барем една саксија полна...

Босилекот (Ocimum basilicum) е едногодишно растение кое расте до 30-тина центиметри, има пријатен вкус, уникатна арома и убав изглед. Зборот босилек има грчко потекло...