Дома Тагови отпорност на антибиотици

Таг: отпорност на антибиотици

Инфектолог објаснува: Ако пиете антибиотици, не смеете да ги консумирате овие...

Што е тоа што треба да го знаеме за антибиотиците и кои се најчестите грешки кои ги правиме во врска со нив? Антибиотиците често...

Инфектолог објасни дали треба или не, да им се даваат антибиотици...

Во текот на koвид пандемијата ризиците од нерационалното препишување на антибиотици драматично пораснаа. Знаеме дека голем број пациенти со лесни симптоми, без воспаление на белите...