Дома Тагови како се мери притисокот во домашни услови

Таг: како се мери притисокот во домашни услови

Сите погрешно го мерат притисокот: Лекарите изненадени, „Поради лажни резултати даваме...

Експертите предупредуваат дека најчесто се користат манжетни со средна големина за сите пациенти подеднакво. Станува збор за големината со која најчесто се мери крвниот...

Го мерите притисокот дома? Еве каде би можеле да погрешите…

За високиот крвен притисок велиме дека е тивок убиец, бидејќи болните можат да живеат со многу високи вредности на крвен притисок, а без видливи...