Дома Тагови како да се заштитиме од корона вирус

Таг: како да се заштитиме од корона вирус

Дување балон – домашна вежба за закрепнување на белите дробови после...

Какви сè последици по човековиот организам остава kopoна вирусот, дознаваме од ден на ден – бидејќи декогаш има “уште нешто”. Со оглед на тоа што...

Што треба да направите за полесниот облик на koвид да не...

Кога се лекувате дома од kopoна вирус, слушајте ги советите на лекарите и она што е најважно, внимателно следете ги симптомите на оваа подмолна...

Оториноларинголог открива како да се стопира продорот на вирусот преку нос...

Пишува: проф.д-р Мирко Ивкич, спец. по оториноларингологија и хирургија на глава и врат Носот има заштитна улога, особено кога станува збор за пренос на респираторни...

Корисни упатства за оние кои се лекуваат дома, а не добиле...

Пишува д-р Александар Ивковиќ, радиолог кој честопати на својот блог “Ljudi I lazi” се осврнува на актуелни теми од областа на медицината. “Најголемиот број луѓе...

Сите што имаат градна болка не треба да чекаат и да...

Кардиоваскуларните заболувања во време на пандемија со Корона вирус (COVID-19) Респираторните вирусни инфекции се главна причина за пандемија во последните дваесет години. Вирусите САРС (тежок...

Д-р Евдокименко: Еве како да не добиеме воспаление на белите дробови...

Сега веќе сите знаеме како да се заштитиме од заразување со kopoна вирусот: носиме маски, ги миеме често рацете и не ги напуштаме своите...

Се огласи д-р Жан Митрев за тоа како да го победиме...

На барање од повеќе медиуми, доктор Жан Митрев се огласи и даде свое мислење во врска со новонастаната ситуација со корона вирусот. “Почитувани, повеќе медиуми...

Колку долго корона вирусот може да живее на површините и како...

Кога станува збор за корона вирусот, изгледа дека добрата хигиена е најдобрата одбрана. Доказите велат дека корона вирусот главно се шири преку респираторни капки кои...