Дома Тагови Хидротерапија

Таг: Хидротерапија

Половина час пливањe во морска вода е како три дена во...

Многумина со нетрпение го очекуваат летото за да одат на летување на море за да можат да yживаат во песочните плажи, сончевите зраци и...

Секоја вечер пред спиење потопете ги нозете во вода: Не сте...

Колку и да ви звучи чудно, овој метод го препорачува доктор, специјалист по кинезитерапија, д-р Сергеј Бубновски. Според овој светски познат и признат експерт од...

Хидротерапија чекор по чекор: Наизменична ладно-топла вода за циркулација, анемија, имунитет

Хидротерапија, или уште се нарекува терапија со вода, претставува метод на лекување при кој се кристи поволното дејство на водата (ладна, топла, водена пареа)...