Дома Тагови анасонка

Таг: анасонка

АНАСОНКА: Или попозната како Мастика – Рецепт за освежителен и лековит...

Овој напиток има различни називи: Мастика, Анасонка, Узо, Миштрал... Летно време растението Pistacia lentiscus се засекува, а од него започнува да капе смола во облик...