СЛАТКО И ЏЕМ ОД ЗРЕЛИ СМОКВИ: За мене слаткото, за децата џемот

Ова време ретко се наоѓаат смоквите, но сè уште ги има. Доколку имате своја смоква во дворот и додека обилно зреела сте ги собирале плодовите и сте ги складирале во замрзнувач, сега е вистинско време да си приготвите вкусно слатко или џем, а може и едното и другото. За мене слаткото е вистински деликатес, кој … Continue reading СЛАТКО И ЏЕМ ОД ЗРЕЛИ СМОКВИ: За мене слаткото, за децата џемот