Шокантно – оваа хемикалија се наоѓа во водата и не дебелее

Хемикалиите го спречуваат нормалниот развој и рамнотежата на метаболизмот на липидите, што може да доведе до дебелина.

Тие имаат сличен ефект врз телото како и естрогенот, а можат да бидат одговорни за нагло дебелеење кое неодамна сте го забележале.

Хлорот е хемикалија која се додава во нашата вода и претставува една од причините за дебелеење.

Веројатно мислите дека сте сигурни кога пиете вода од шише, но хлорот е присутен и во водата која ја купувате секојдневно!

На кој начин хлорот предизвикува дебелеење?

Пиењето на хлорираната вода го пореметува нивото на јодот и функцијата на штитната жлезда, што предизвикува проблеми како што се дебелеење и хормонска нерамнотежа.

Елиминирањето на хлорот од околината речиси е невозможно, но треба барем да се внимава бидејќи негативно влијае врз здравјето на кардиоваскуларниот систем и го зголемува ризикот од рак на мочниот меур.

Најголемата иронија е во тоа што, иако е отровен, антибактериските својства на хлорот се неопходни за чиста вода, што е од витално значење за водата која ја пиеме.

Постојат различни начини на кои може да се отстрани хлорот од водата. Со вградување на филтри се спречува хлорот и другите токсини, со што се обезбедува чиста вода без бактерии.

Откако ќе го инсталирате филтерот ќе забележите губење во тежината и ќе се чувствувате многу подобро.

Претходна статијаТри хороскопски знаци денес ќе имаат лош ден!
Следна статијаБабин лек за белодробни заболувања