ПОСНИ КИФЛИ (НА ВОДА, БЕЗ КАПКА МАСЛО)…Можат да бидат солени или слатки, а тајната за нивниот неодолив вкус е преливот со кој се премачкуваат…

ПОСНИ КИФЛИ (НА ВОДА, БЕЗ КАПКА МАСЛО)…Можат да бидат солени или слатки, а тајната за нивниот неодолив вкус е преливот со кој се премачкуваат…Фотографии и рецепт на Марија Михајлов. Еве што е потребно: ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ: За тесто: 20 г свеж квасец (1/2 коцка) 200 мл + 200 мл топла/млака вода 2 лажички шеќер + малку … Continue reading ПОСНИ КИФЛИ (НА ВОДА, БЕЗ КАПКА МАСЛО)…Можат да бидат солени или слатки, а тајната за нивниот неодолив вкус е преливот со кој се премачкуваат…