ОХРИДСКО МАКАЛО: Вкусно и незаменливо за љубителите на намазот од лук

Во нашата група еден од омилените рецепти е токму оној за намазот од лук, попознат како „Охридско макало“. Совршено одговара како додаток со печена риба, но и со било кое друго јадење. Толку е вкусно што дури може и „така“ да се јаде или да се мачка на леб. За првпат во нашата група рецептот … Continue reading ОХРИДСКО МАКАЛО: Вкусно и незаменливо за љубителите на намазот од лук