Неверојатно – Илија се излекувал од дијабетес со помош на неколку гранчиња од дива круша

Илија Спасојевиќ од Белград успеал целосно да се излекува од дијабетес со помош на овој рецепт кој ви го пренесуваме во целост, а имено, многу сме благодарни за несебичното споделување на искуството и рецептот.

Можеби и некој друг ќе си го најде спасот во овој едноставен природен лек кој не чини воопшто и не може да се купи во аптека.

“Напролет исечете гранчиња од дива круша со дебелина на еден прст. Тоа треба да биде самоника дива круша. Се лупи кората сè до белиот дел на гранчето, а не само површински.

Loading...

Излупената кора после тоа се сечка поситно и се остава да се исуши под сенка. Кога ќе биде сува, а сува е кога лесно се суши под прстите, тогаш иситнете ја на поситни парчиња и складирајте ја во тегла.

Теглата треба да биде барем до половина полна, но вие ставете колку што можете повеќе. Потоа прелијте со чиста лозова ракија, да биде прекриена содржина и уште 1-2 см врз неа.

Наполнетата тегла треба да отстои два месеци, но потребно е неколку пати секојдневно да се протресува. После два месеци се процедува во помали шишенца, најдобро со пипети-капалки кои можат да купат во секоја аптека.

Готовиот лек се консумира секој дена така што по 5 капки се накапуваат во 200 мл вода и се пие. Колку пати во денот ќе испиете по 200 мл вода, толку пати ќе си капнете во чашата по 5 капки од лекот.

За цело време додека го употребувате овој лек треба да се придржувате на менито за дијабетичари (појадок, ужина, ручек, ужина, вечера и никако не смее да се јаде после 19 часот).

Задолжително мора да се следи нивото на шеќерот во крвта за да не дојде до нагло паѓање. За еден месец жените целосно се излекуваат од дијабетесот, додека на мажите им треба малку подолг период.

Илија пиел 3 месеци и сега има нормална концентрација на шеќерот во крвта со употреба на лекови, додека претходно, пред оваа терапија со користење на инсулин и лекови имал од 13 до 16 во mmol/L крвта.

Сега веќе не користел инсулин, а просекот на шеќерот за последните 3 месеци му е 6,1 mmol/L во крвта со нормално консумирање на сите видови храна и пијалаци.

Му благодариме на Илија за овој детален рецепт и споделеното искуство.

Loading...