Надалеку прочуената македонска везенка-пиперка пригответе ја во тегла за зимница

Македонската везенка (Capsicum annuum) е доста барана сорта поради својот спечифичен вкус и мирис, но и изглед. Додека созреваат пиперките од оваа сорта, од зелена преоѓаат во силно црвена боја. Препознатливи се по карактеристичните црти кои се шараат долж плодот, па пиперките изгледаат како да се испукани. Може да се користат свежи во сезона на … Continue reading Надалеку прочуената македонска везенка-пиперка пригответе ја во тегла за зимница