Магарешки трн – лекува рак на дојка, замастен црн дроб, рак на јајници…

Замастен црн дроб е акумулација на липиди во клетките на црниот дроб, алкохолни заболувања на црниот дроб, цироза на црниот дроб и хепатит.

Магарешкиот трн го подобрува лачењето на жолчнот сок, го штити црниот дроб од оштетување и придонесува за надминување и реконструкција на постоечките клинички промени.

Магарешки трн се пие при акутен и хроничен хепатитис, цироза на црниот дроб, оштетување на црниот дроб од токсични материи, вклучувајќи и лекови.

Го подобрува варењето, помага за одржување на нормална микрофлора во цревата и регулирање на перисталтиката, придонесува за одржување на оптималното ниво на холестеролот.

Претходните истражувања покажуваат дека магарешкиот трн може да биде потенцијално корисен во лекувањето и превенцијата на некои видови рак, на пример може да се докаже дека игра улога во следните видови рак:

– Рак на простата;

– Рак на кожата;

– Рак на јајници:

– Рак на мочниот меур;

– Рак на дојка;

– Рак на грлото на матката;

– Рак на дебелото црево;

– леукемија.

Се пие 3 пати во годината кога сакате.

Начин на употреба:

Да се зоврие 200 гр. Вода, кога ке заврие се трга на страна, се става 1 китка од магарешкиот трн и се остава да стои 40 мин.

Се вади трнот, се процедува, се остава да се излади и се пие.

Начин на пиење:

Се пие преку 2 дена.

Loading...