ДОМАШЕН КОЗИЊАК (СО КОНЦИ): Ова се сите тајни за најпознатото велигденско слатко лепче сплетено како плетенка

За Велигден традиционално се подготвува слатка погача сплетена како плетенка, а во различни краишта се нарекува различно: козињак, козунак, милиброд или едноставно, велигденска погача. Особено голем труд домаќинките вложуваат во изработката на тестото кое кога ќе се испече треба да биде меко и да се двои на конци. Оваа година пригответе козињак според рецептот на … Continue reading ДОМАШЕН КОЗИЊАК (СО КОНЦИ): Ова се сите тајни за најпознатото велигденско слатко лепче сплетено како плетенка