Често дома ни се случува да ни се јаде нешто благо, а тоа да не е чоколадо, а сепак да е вкусно и лесно. Многу сум среќна што го најдов овој рецепт кој сите нè зaдoволи со вкусот. Без печење и валкање на многу садови, јас го правам двапати седмично и ќе се пофалам дека ми е омилениот колач.
![]()
![]()
![]()
![]()
Потребно е само да имате едно млеко и пудинзи од чоколадо и ванила бидејќи тие се базата на колачот. Нема да ви биде чудно што е целиот во крем, бидејќи добро се стегнува во фрижидер и не се pacпаѓа. Еве што ви е потребно за да го направите:

![]()
![]()
![]()
![]()
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ ЗА ПРВИОТ КРЕМ: 500 мл млеко, 1 пудинг од чоколадо, 3 супени лажици шеќер, 50 г темно чоколадо за готвење, 200 г мелени бисквити.

![]()
![]()
![]()
![]()
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ ЗА ВТОРИОТ КРЕМ: 500 мл млеко, 1 пудинг од ванила, 3 лажици шеќер, 50 г бело чоколадо, 150 г кокос. И УШТЕ: 210 г манчмалоу колачи, 250 мл слатка павлака, какао за наросување.

![]()
![]()
![]()
![]()
ПОСТАПКА: Најпрво подгответе го чоколадниот пудинг на класичен начин бидејќи тој е основата на целиот колач. Во едно тенџере ставете 500 мл млеко и во него истресете ја кесичката со чоколадниот пудинг. Додајте 3 лажици шеќер и промешајте со жица или маталка.

![]()
![]()
![]()
![]()
Ставете го тенџерето на рингла и со постојано мешање гответе на тивко додека да се згусне смесата. Потоа тргнете од оган и додајте го чоколадото, скршено на коцки и мешајте да се растопи во врелиот пудинг. Потоа додајте ги мелените бисквити/плазма и соединете.





Во калап со флексибилен обрач (24 см) излејте го чоколадниот крем и рамномерно измазнете одозгора со шпатула. Потоа на истиот начин направете го и белиот крем, така што на крајот наместо да додавате бисквити, ставете кокос.

![]()
![]()
![]()
![]()
И белиот крем се излева врз смесата, па подеднакво се измазнува. Покријте со проѕирна фолија и ставете го калапот во замрзнувач да се стегне околу 30 минути. По изминатото време, врз белиот крем наредете цели манчмалоу колачиња, доволно ќе ви биде едно 200 грамско пакување.

![]()
![]()
![]()
![]()
На крајот направете го шлагот: во еден посебен сад измиксајте ја слатката павлака пенасто и рамномерно распоредете ја врз манчмалоу колачињата и просторот помеѓу нив.
![]()
![]()
![]()
![]()
Добро измазнете на површината и наросете какао како завршен потег. Ставете го колачот во фрижидер да се стегне 3 часа, а потоа конечно одолејте му на вкусот.

































