СТАВЕТЕ ЛУК ВО МЛЕКО – напиток за холестерол, ишијас и затнати к pвни садови. Одличен лек кој помага во исфрлањето на паразитите од цревата. Овој лек изобилува со моќни антиинфламаторни супстанци кои помагаат во справување со сезонските болести и го подигаат имунитетот.




Лукот кај народот најмногу е познат по тоа што го намалува високиот притисок, но и по неговите антибактериски, антивирални и антигабични својства. Во својот состав, најголем удел има една состојка, а тоа е алицинот.




Алицинот има најмногу антивоспалителни својства кои служат во бор-бата против многу бактерии, вклучително и Е. Коли. Голем број истражувања откриваат дека лукот може да ги намали шансите за создавање на кр-вни згрутчувања, тромби.




Најголема ефикасност се покажало доколку лукот се јаде наутро, на празен стомак бидејќи е многу ефективен во лекувањето на различни хронични болести. Студиите покажале дека јадењето лук наутро има исто влијание како да сте земале антибиотик.




Уште поефикасно е доколку се јаде пред појадок, бидејќи бактериите се најизложени во ова време од денот и многу полесно се ели-минираат. Доколку не можете да го јадете како таков, може да го комбинирате со мед, во чај, кисело млеко или во следната комбинација составена од ѓумбир, лук и мед за која може да прочитате повеќе ОВДЕ.




Покрај тоа, на сите ни се познати нутриентите кои ги содржи млекото. Како најважни се споменуваат калциумот, витаминот Д, фосфорот и калиум. Млекото се препорачува да го пијат сите оние на кои благопријатно им делува, не им прави проблем на стомакот и цревата.




Млекото најмногу се препорачува за жени кои влегле во петтата деценија од животот и се под потенцијален ризик од остеопороза. Комбинацијата од млеко и лук е одлична комбинација за сите оние кои имаат проблем со вишокот холестерол, затнати кр-вни садови, ишијас и за чистење на паразитите од цревата.




Овој топол напиток може да го пијат и деца и возрасни, па дури и здрави лица за зајакнување на имунитетот. Нема никакви несакани дејства, а покрај тоа ја забрзува циркулацијата, го релаксира телото и мускулите, го смирува мозокот..




Лекот потекнува од старата руска народна медицина и поради неговата ефикасност редовно се користел. Се подготвува многу лесно, а сè што треба да направите е да зовриете една чаша млеко (од 200 мл), а потоа во чашата да додадете 2 чешниња лук, исечкани и малку притиснати со виљушка за лукот да го испушти својот сок.




Така чешнињата кои се додаваат во млекото, се оставаат уште малку да се варат, отприлика 1-2 минути, а потоа напитокот се трга од рингла и се чека малку да се подизлади, па се пие. Оваа количина е за една употреба.




Вкусот воопшто не е лош, но доколку ви пречи вкусот на лукот може да додадете 1 лажичка мед за да го засладите. Напитокот е исклучително здрав доколку се пие навечер бидејќи има сопорифичен ефект. Најдобро е да испиете една чаша од ова млеко половина до 1 час пред да си легнете.

Лекот не се препорачува за оние кои се т ешко срцево б олни и склони на га-дење и по-враќање. Исто така доколку имате сензитивен стомак, избегнувајте го овој лек. Деталите од целата постапка можете да ги погледнете во видеото ОВДЕ.